donderdag 3 maart 2011

De balans opmaken

Christenen in de politiek moeten vandaag hun wonden likken. En ik ook, als actief lid van de ChristenUnie/PerspectieF. Uiteraard werd rekening gehouden met het forse verlies van het CDA. Maar de halvering van de ChristenUnie en de SGP, nee, daar had niemand rekening mee gehouden.
In Fryslân, mijn eigen provincie, heeft de PVV vier zetels in de wacht gesleept. Daarmee komt de nieuwe partij op een gedeelde vierde plek, samen met de FNP. De ChristenUnie verliest in Fryslân één zetel en komt nu op drie zetels uit.
De PvdA komt uit op elf zetels, en veroverd daarmee de provincie. Daarmee zijn de drie noordelijke provincies in handen van de sociaaldemocraten.
Een leuk wetenwaardigheidje: op nummer twee van de PVV staat Otto van der Galiën. Hij komt in de Provincie te zitten. Dat is zijn comeback, eerder zat hij als SGP'er in de combi-lijst samen met de ChristenUnie in dezelfde Staten. Zijn gelijknamige neef staat op plaats drie van de VVD. Ook hij komt dus in de Staten. Daarmee zijn de naamgenoten nu in één provincie. Dat wordt grappig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten