maandag 27 augustus 2012

Bob Dylan en Regina Havis


Bob Dylan houdt er wel van om dingen te doen die anderen niet doen. Dat ligt hem wel. Gisteravond speelde Dylan in Cincinnati, Ohio. Een van zijn twee gitaristen, Stu Kimball, had de eerste twee nummers vrijaf. Die mocht later beginnen.

Als toegift speelde Dylan Blowin' in the wind. Hij werd daarbij qua zang ondersteund door de McCary Sisters. Eén van die zingende zussen is Regina. Zij is een oude bekende van Dylan.

Tussen 1979 en 1981 zong zij eveneens mee met Dylan, als achtergrondzangeres. Het was Dylans 'christelijke periode'. Carolyn Dennis, vriendin van Regina sinds hun beider jeugd, spoorde haar aan om auditie te doen voor de back up vocals bij Dylan.

Behalve bij concerten is Regina ook te horen op de gospelplaten van Dylan, Slow Train Coming, Saved en Shot Of Love. Daarna raakte ze wat in de vergetelheid bij de zanger. Maar zo'n twintig jaar later is Havis er gewoon weer bij.

Want in 2003 verscheen het semi-tributealbum Gotta Serve Somebody. Een aantal Dylan-gospels wordt vertolkt door zwarte zangers en zangeressen. Pressing On (van Saved) wordt uitgevoerd door de Chicago Mass Choir. Met als lead vocal Regina McCrary. Inderdaad, bij Dylan bekend als Regina Havis.

Gisteravond was ze er dus opnieuw bij. Mocht ze wederom het podium delen met Dylan.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten