dinsdag 6 oktober 2015

CD: Elly & Rikkert – In het voorbijgaan


Het had weinig gescheeld of In Het Voorbijgaan was een solo-project geworden van Rikkert Zuiderveld. Maar echtgenote Elly schoof nog net op tijd aan en gezamenlijk voltooide het echtpaar Zuiderveld hun vijftigste album.
En een prima album is het geworden. Over ouder worden, natuurlijk. Maar wat wil je van mensen die eind zestig zijn en vrijwel alles hebben meegemaakt? Dagblad van het Noorden omschreef In Het Voorbijgaan als een Prediker-achtige plaat.
Daar zit wel wat in, want het is inderdaad een flinke dosis wijsheid die Elly en Rikkert te berde brengen. Het nummer De Zwaluw doet denken aan psalm 84, over het thuis zijn bij de HEERE. Of neem De Ogen Van Opa Mensah, Dagje Ouder en De Organist. Ouder worden is geen enkel probleem bij het Paasloose echtpaar.
Mooi is ook het nummer Maestro, 'met dank aan Leonard Cohen' is de ondertitel van een Elly-lied. Het lied beschrijft de Joodse Canadees, maar doet in het middelste gedeelte denken aan die andere Rabbi.
Gelukkig maar dat Elly op tijd bij Rikkert de studio in dook. Daarmee is In Het Voorbijgaan een afgewogen en compleet album geworden. Hadden we dat gemist als het een Rikkert-album was gebleven? Ach, dat zijn vragen waar je je niet meer druk over hoeft te maken.

N.a.v.: Elly & Rikkert – In het voorbijgaan, E&RCD020, 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten