woensdag 2 november 2011

Douglas vs. Mauro

Douglas Franco Teixeira is vanaf vandaag Nederlander. De voetballer van FC Twente is in BraziliĆ« geboren, maar heeft papieren gekregen om zijn Nederlandse paspoort op te halen. Gefeliciteerd. Vooralsnog kan hij nog niet het Oranje shirt aantrekken – hij moet eerst vijf jaar in Nederland wonen om door de FIFA erkent te worden. Tjah, je kunt niet alles hebben.
De naturalisatie van Douglas komt op een ongelukkig moment. Toen Salomon Kalou in 2006 (hij speelde toen bij Feyenoord) ook Nederlander wilde worden en mee wilde naar het WK in Duitsland, weigerde toenmalig minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk om een versnelde naturalisatie-procedure in gang te zetten. Vervolgens kwam het er niet van en vertrok de geboren Ivoriaan naar Chelsea.
Op zich is dat niet pijnlijk, maar wel het moment. Eerder deze week kreeg Mauro en alle andere Mauro’s niet de mogelijkheid om in Nederland te mogen blijven, met een verblijfsvergunning. De jonge ambitieuze Angolees, die al acht jaar in Limburg woont, mag niet zonder meer in Nederland blijven. De gedegen voetballer, die over een kleine twintig jaar is uitgevoetbald, heeft zich bewezen en mag hier blijven.
Dat is uiterst pijnlijk. Misschien dat Gerd Leers maar opnieuw moet kijken naar de inburgeringszaken.

1 opmerking:

  1. te kort door de bocht gedacht..
    Ik denk dat het belangrijk is om als je dit schrijft een duidelijk onderzoek doet naar waarom douglas een nederlands paspoort heeft gekregen en waarom mauro niet.
    Zo kan iedereen wel een beslissing maken..

    BeantwoordenVerwijderen