zondag 27 november 2011

Dylan en Knopfler zingen samen Forever Young

Vorige week speelde Bob Dylan zijn laatste concert van zijn Europese najaarstour 2011. In Londen, de hoofdstad van het land waar Mark Knopfler vandaan komt. Diezelfde Knopfler stond het tourseizoen in het voorprogramma van Dylan. Naarmate de tour vorderde, kwam Knopfler steeds vaker bij Dylan op het podium, om mee te spelen.
Het laatste optreden werd aan het begin eveneens opgeluisterd door de aanwezigheid van Knopfler. Wat je ook van Mark Knopfler vindt, hij is wel een gedegen muzikant en leek zich ook prima in te passen in Dylans band. Zijn ego kon hij opzij zetten, en dat is niet onbelangrijk in de Never Ending Band.
Het publiek werd vorige week verrast toen Knopfler bij het laatste lied van de avond, en daarmee dus ook de afsluiter van de najaarstour, opnieuw het podium op kwam. Hij speelde mee met 'Forever Young' – sterker nog, hij zong zelfs mee. Een duet als afsluiter, het kersje op de taart. De tournee mondde dus uit in een samenzang, wat in zo'n twee maanden keurig was opgebouwd en geregisseerd door Bob Dylan zelf.
Mark Knopfler kreeg de zin 'May your song always be sung' te zingen, waarmee hij Dylan aankeek. Dylan reageerde daar zelf op, door instemmend te knikken. Hij is dan wel zeventig, maar bij lange na niet oud en versleten.
Ik zou deze blikwisseling niet hebben opgemerkt, als Tom Willems niet een filmpje op zijn blog had gezet. Met dank aan YouTube, en uiteraard ook dank aan Tom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten