donderdag 12 januari 2012

Journalistiek, Windesheim en een alumni-avond

Gisteravond was het dan eindelijk zover: een informatie-bijeenkomst voor alumni. Tijdens deze avond zouden de hoge bazen van de opleiding Journalistiek tekst en uitleg geven over de ontstane situatie.
De bijeenkomst werd gehouden in een lokaal in het nieuwe gebouw van Windesheim, het gebouw X (en dat is geen pseudoniem). X is het grote glazen huis, waar de school de laatste vijf jaar in heeft geïnvesteerd. Geen van de aanwezige pers mocht mee het lokaal in. Want het zou wel eens kunnen zijn, dat er oud-studenten op beeld komen. En dat is niet de bedoeling.
Aan het woord was Albert Cornelissen, een professor-doctor-meester, die als college-voorzitter van Journalistiek als woordvoerder is opgevoerd. Manager ad interim Jan Rietman was er niet – hij is eerder deze week ontslagen als manager van de opleiding. En daarbij had Rietman een schnabbel als gespreksleider elders in de stad, dus hij kon er sowieso niet bij zijn. Zei Cornelissen.
De schoolleiding heeft geprobeerd om alle studenten uit de risicogroep (vanaf 1 september 2009) te bereiken. Met een goede administratie zou dat gelukt zijn, ware het niet dat sommige oud-studenten niets hadden ontvangen – ondanks een ongewijzigd adres.
Andere studenten waren hier ernstig gepikeerd over. Zij waren niet van plan om zelf hun adres te mailen, naar het mailadres dat op de website van Windesheim staat.
Windesheim biedt een herstelprogramma aan via masterclasses of 'herstel op maat' (voor individuele gevallen). Het resultaat is een certificaat, een aanvulling op je diploma. Een vrijwillige masterclass, wel te verstaan. Het is niet verplicht, en je gekregen diploma blijft ook zonder dat certificaat rechtsgeldig.
Wat moet ik er over zeggen? De school heeft de zaken niet op orde. Misschien is dit een topje van de ijsberg, en komen er misstanden aan het licht. Het zou me niet eens verbazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten