donderdag 5 april 2012

PvdA, LPF en Senegal

PvdA’er John Leerdam is opgestapt. De policitus verving tijdelijk Sharon Dijksma, die met zwangerschapsverlof is. Hij zat eerder in de Tweede Kamer tussen 2004 en 2010. Een ervaren man, zou je zeggen.
Niets bleek minder waar. Tijdens een radio-interview met diskjockey Giel Beelen, zei hij dat hij met de partijtop had gesproken over Jael Jablabla. Het was een goed gesprek, ware het niet dat Jablabla ter plekke werd verzonnen door Beelen.
Afijn. De tijdelijke vervanger wordt voor de laatste vijf weken weer vervangen. Dit maal komt Margot Kraneveldt in het parlement. Zij heeft twee keer eerder in de Kamer gezeten. Tussen 2003 en 2006 namens de Lijst Pim Fortuyn, tussen 2007 en 2010 voor de PvdA.
Hoe anders is het in Senegal. Zanger Youssou N’Dour is daar benoemd tot minister voor Cultuur en Toerisme. Begin dit jaar stelde hij zich beschikbaar als presidentskandidaat. Hij trok zich terug, omdat de benodigde tienduizend handtekeningen niet werden geaccepteerd door het Hof. Nu is hij alsnog politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten