zondag 20 mei 2012

Bloggen

Ik wil graag bloggen, maar het ontbreekt me aan ferme wil om een goed verhaal te maken. Waar wil ik over schrijven?
Over de preek van vanmorgen? Dat zou een goede mogelijkheid zijn. Dominee Peter Colijn preekte over de waarheid, naar aanleiding van Jezus' uitspraak dat Hij de waarheid is. Colijn liet in zijn preek merken dat Jezus zichzelf leefde. Een goed houvast in deze postmoderne tijd. Een tijd waarin de mens op zoek is naar het grote verhaal. Een nieuw groot verhaal, omdat alle oude verhalen hebben afgedaan.
Plots moest ik denken aan de boeken van Boele Ytsma. De Friese Groninger, die na jarenlang pastor te zijn geweest, opeens begon te twijfelen. Aan het grote verhaal van de kerk. Niet aan de boodschap van Jezus, wel aan het instituut met 2 millennia ervaring.
Maar dat is niet waar ik over wil schrijven. Niet vandaag.
Over Griekenland, dan? Het land dat volgens het Nederlands Dagblad radeloos en redeloos is geworden. De christelijke krant plaatste vrijdag een foto van de nieuwgekozen rechts-extremisten, de neonazi's. Zij werden be√ędigd in het Griekse parlement en toonden en masse hun rechtervuist schuin naar boven. Nationaalsocialisme als een Grieks drama.
Ook hierover wil ik niet bloggen. Vandaag niet.
Zijn mijn verbrande armen een goed onderwerp? Gisteren de hele dag in de tuin gewerkt. In Hardenberg, bij vrienden van E&R. Een mooie dag, maar aan de warme kant. Ik heb de zon verkeerd ingeschat. Op de terugweg naar huis merkte ik hoe de zon nabrandde in mijn armen.
Maar ook daar wil ik het niet over hebben.
Moet ik het hebben over Bono? De Ierse zanger heeft aandelen in Facebook. Die had Bono al in 2009 gekocht. Na de beursgang van Facebook zou Bono miljardair zijn geworden. Opeens had hij anderhalf miljard op een virtuele bankrekening staan. Maar dat blijkt volgens de zanger niet te kloppen.
Over dit onderwerp wil ik het ook niet hebben.
Eigenlijk zijn er genoeg onderwerpen om iets over te bloggen. Maar niet op deze zondag.
Sorry.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten