dinsdag 29 mei 2012

Ritchie Valens


Ooit gehoord van de naam Ritchie Valens? Ik niet, hoewel ik wel over hem heb horen zingen. Zonder te weten dat het over Valens zou gaan.

Ricardo Esteban 'Richard' Valenzuela Reyes werd 13 mei 1941 geboren in Pacoima, Californië. Zijn ouders zijn Mexicaans van origine. De jonge Ritchie leerde zichzelf muziek spelen. Zo drumde hij, speelde gitaar en trompet.

Valens is nog geen 18 jaar als hij mee mag touren met Buddy Holly en J. P. Richardson. De drie heren vliegen gedurende de winter van 1958/'59 door de Verenigde Staten. Tijdens de vlucht van 3 februari 1959 kan piloot Roger Peterson het toestel niet goed in toom houden. Met als gevolg dat het vliegtuig neerstort, en alle vier de inzittenden komen te overlijden.

Zanger Don McLean bracht twaalf jaar later het lied “American Pie” uit. In dat lied komt de zin voor: The day the music died.

Ritchie Valens is daarmee misschien één van 's werelds meest onbekende artiesten. Nog steeds zijn muziekliefhebbers die wenen om deze bloem in de knop gebroken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten