maandag 25 maart 2013

Bob Dylan – Old man


Eigenlijk had ik vandaag iets willen bloggen over het project #WijDoenHetZelf. Over dat het de vierde week van het project is, en dat we dus een kwart van de tijdsduur achter de rug hebben. En dat het de Passie-week is. Voorbereidend op Goede Vrijdag.
Maar dat doe ik niet.
Ik wil namelijk een filmpje delen. Een opname van een concert van Bob Dylan. Uit 2002, toen Dylan nog akoestische gitaar speelde. Larry Campbell nog alle snaarinstrumenten bespeelde. En toen er nog meerstemmig gezongen werd door Bob Dylan & his band.
Het is een lied van Neil Young, de Canadese medestrijder van Dylan. Old Man heet het lied, afkomstig van Young’s plaat Harvest uit 1972. Waarom dit filmpje getoond moet worden? Omdat Dylan een cover speelt, en op die manier een eerbetoon brengt aan Neil Young. Omdat de cover typisch een Dylaneske cover is, het zou zomaar een eigen lied van hem kunnen zijn geweest. Omdat de drie gitaristen zo mooi harmonisch zingen.
En omdat Canada en de Verenigde Staten zo prachtig samenkomen.
Maar vooral omdat dit liedje ten grondslag ligt aan het promotielied, dat mijn broers Maarten en Jaap schreven voor Thijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten