woensdag 20 maart 2013

Selma en Elena


Selma en Elena zijn twee Friese meiden. Vooral vandaag moeten de twee het ontgelden op de sociale media. Mede dankzij een actie van dagblad de Telegraaf, die nooit vies is van een bikkelharde campagne.
Selma en Elena zijn 18 en 19 jaar jong en komen uit Heerenveen en Leeuwarden. Dat is op zich nog niet het punt waarom ze zoveel aandacht krijgen. Dat is ook niet de reden waarom ze worden vastgehouden door justitie.
De meiden mishandelden namelijk afgelopen maandagavond op het station van Sneek twee vrouwen. Zonder reden. Opmerkelijk genoeg. Zeker omdat Selma en Elena net vrijgelaten waren nadat ze waren vastgezet – anderhalve week eerder sloegen Selma en Elena ook al letterlijk toe, opnieuw op station Sneek. Toen waren twee homo-jongens het slachtoffer.
Zulke acties maken behoorlijke woede los onder het gewone volk. Niet vreemd, omdat zinloos geweld altijd woede oplevert. De mishandeling past helaas in onze maatschappij. Scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen werd in Almere mishandeld door boze voetballertjes. Zo zijn meer voorbeelden te noemen.
En elke keer vinden wij het allemaal verschrikkelijk.
Terwijl het dus elke keer weer gebeurt.
Het wordt tijd om de verontwaardiging om te zetten in daden. Dus wanneer je ziet dat een ander wordt mishandeld, moet je ingrijpen. En niet via sociale media veroordelen. Dat is te makkelijk. Daadwerkelijke hulp is moeilijk, maar werkt een stuk beter dan een mening via Twitter en Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten