zondag 11 september 2011

9/11 en God

De aanslagen van '11 september' zijn een aanleiding om vragen te stellen over God. Waren de vliegtuigkapingen onderdeel van Gods leiding? Of nog sterker, was '9/11' een straf van de Almachtige?
Voor wat betreft de moslims waren de aanslagen inderdaad een opdracht van Allah, die weliswaar rechtvaardig en barmhartig is, maar ongenadig in zijn optreden. Niet voor niets vlogen de vliegtuigen 's ochtends vroeg in het financiƫle hart van de westerse wereld. Daarmee was het startsein gegeven voor de strijd van het financieel achtergestelde 'oostblok', met de islam als overheersende godsdienst, tegen het rijke kapitalistische 'westblok' met het christendom als overheersende godsdienst.
De war on terror gaat dus niet alleen over de enige gelovige tegen de anders gelovige. Het is ook de strijd tussen de economische klassen in de wereld. In zekere zin is die strijd te vergelijken met de Arabische Lente van vandaag de dag. Een beperkte bovenlaag deelt de lakens uit, en spint er garen bij – in materieel opzicht. De grote midden- en onderklasse moet het onderspit delven. Dat gaat goed, tot de midden- en onderklasse zich verenigen tegen de bovenklasse.
Zijn die menselijke ontwikkelingen een straf van God, de 'christelijke God'? Dat durf ik niet zo te zeggen, daar durf ik mijn handen niet voor in het vuur te steken. Wel is het een teken van de eindtijd, een aankondiging dat Jezus terugkomt. '9/11' was een harde klap – maar hoe harder de klap, hoe eerder Jezus terugkomt.
Overigens, die klap is een drama voor iedereen die er persoonlijk mee te maken heeft. Ik wil dat verdriet niet bagatelliseren of tekort doen. Maar laat die harde klap als aankondiging van Jezus' wederkomst een troost zijn voor de nabestaanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten