donderdag 22 september 2011

Rechtse politiek

De Friese PVV-fractie is verhuisd. De vier PVV'ers zitten nu zo ver mogelijk van de publiekstribune, puur om veiligheidsredenen. In de Tweede Kamer maakt PVV-leider Geert Wilders zich druk over taalgebruik, selectieve bewoordingen en het in stand houden van het kabinet-Rutte/Verhagen. De geblondeerde Limburger heeft al jaren beveiliging om zich heen wandelen, en dat is geen pretje. Een verband schijnt te liggen met Wilders' rechtse ideeën.
Van een heel ander kaliber is een ander rechts geluid. Namelijk dat van kleding- en parfumfabrikant Hugo Boss. De naamgever van het bedrijf zou in de oorlog 'Hitlers kleermaker' zijn. Vandaag verschijnt in Duitsland een studie over de oorlogsjaren van het bedrijf. Ik ben benieuwd naar wat er in die studie komt te staan.
Over de Duitse politiek gesproken, vandaag zal paus Benedictus XVI een toespraak houden in het Duitse parlement. Hij doet dat als staatshoofd van de stadstaat Vaticaan. Een aantal linkse politici van onder meer de SPD en Die Linke heeft aangegeven die toespraak te boycotten. Er is immers scheiding van kerk en staat.
Ik weet niet wat het is, maar misschien geven al die conflicten en botsingen de maatschappij wel energie. Energie om als samenleving vooruit te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten