vrijdag 23 september 2011

Elf september

Ik ben in één van de Twin Towers, samen met een vriend van mij (Matthijs? Of iemand anders?). Samen lopen we gehaast van de trappen. Het trappenhuis doet me denken aan het trappenhuis in mijn Zwolse flat. We hebben haast, omdat boven ons in de Tower een vliegtuig is gevlogen. We willen beneden zijn voordat de toren instort. Met de lift is geen optie, want die doet het niet meer.
Tijdens onze vlucht naar beneden, zitten we opeens in een vergaderhok. Tegenover ons zitten twee mannen in keurige pakken. We moeten het een en ander overleggen. Ook tijdens het gesprek willen we eigenlijk verder, want de toren kan zomaar instorten. Daar hebben we weinig zin in.
We haasten ons naar beneden, en we redden het. Het volgende moment staan we buiten en kijken we omhoog naar de Tower. Die doet sterk denken aan gebouw T van Windesheim, het gebouw waar de techneuten en ingenieurs worden opgeleid.
Hetzelfde moment zien we in de toren die erachter staat, ook een vliegtuig in vliegen. We beseffen dat we het er levend van af hebben gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten