woensdag 13 juni 2012

Beroepen


Een dominee solliciteert niet naar een nieuwe werkgever. De plaatselijke kerk, en daarmee Christus zelf, doet en beroep op een dominee. Het is vervolgens aan de predikant om te beslissen bij welke gemeente hij zijn diensten aanbiedt.

Een beroep dus. De gemeente doet een beroep op een dominee om vooral in die specifieke gemeente te staan. Voor de ene voorganger komt zo'n beroep precies op tijd, voor een andere veel te vroeg. Waar dat aan ligt, is verschillend.

Voor een beginnende dominee is het prettig als hij na zijn studie aan het werk kan. Nu zijn het aantal vacatures voor predikanten wel redelijk dik bezwaaid. Gezien de vergrijzing zal het aantal dominee-loze gemeentes toenemen.

Zo ook in de Gereformeerde Gemeenten. Vandaag in het Nederlands Dagblad, in het kader van 'Kerk kort', een klein berichtje. Klein, omdat het in een kolom links onderin staat vermeld. Ik citeer:BEROEPEN te Bodegraven, te Drachten, te Emmeloord, te Groningen, te Hilversum, te Hoofddorp, te Hoogvliet-Spijkenisse, te Leiderdorp, te Lelystad, te Nieuwekerk, te Oostkapelle, te Ouddorp, te Ridderkerk-Slikkerveer, te Rijssen-West, te Rotterdam-IJsselmonde, te Rotterdam-Zuidwijk, te Scheveningen, te Sliedrecht, te Tricht-Geldermalsen, te Waarde, te Westkapelle en te Woerden: kandidaat A. T. Huijsser te Geldermalsen.Grote vraag is natuurlijk, waar komt die beste A.T. terecht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten