maandag 16 juli 2012

De stilte van Elia


Afgelopen zaterdag had ik een teambijeenkomst van E&R. Mijn week kwam weer bijeen voor een dag met ontmoeting, zoals dat dan heet. Natuurlijk moest een Bijbelstudie worden voorbereid. Ook voor deze gelegenheid heb ik weer samengewerkt met dominee Van Zanten.

Waar heb je het dan over? Een stuk toerusting, vanzelfsprekend. Als uitgangspunt namen we de profeet Elia, voor wie ik tijdens de projectweek een bord neerzet. De tekst van de toerusting was 1 Koningen 19, Elia bij de Horeb. Die geschiedenis volgt op de drie jaar droogte, en de twist met de Baälpriesters op de Karmel.

Een bijzondere geschiedenis, want Elia is aan het einde van zijn Hebreeuws. Na een goed gesprek met God in de stilte, gaat Elia weer terug naar de bewoonde wereld. Om daar opnieuw misstanden aan de kaak te stellen. Op het hoogste niveau.

Wat we leren uit dit verhaal? God werkt in de geschiedenis meestal niet door machtige en spectaculaire daden, maar op een subtiele en onopvallende manier. Niet altijd door aardbeving, winden en vuren, maar via een stem in een zachte bries.

Daarom is het goed om tijdens zo'n week E&R de tijd te nemen om met God te praten. In de stilte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten