woensdag 11 juli 2012

De verloren zoon van Bob Dylan


In Amerika is William DeVogue naar de media gegaan. Hij beweert dat hij de verloren zoon van Bob Dylan is. Zijn moeder had in 1963 een relatie met Dylan, waar William uit geboren is.

Het verhaal is als volgt. William's moeder Anita “Tina” Grace DeVogue vertrok begin jaren zestig naar Greenwich Village, de kunstenaarswijk van New York waar velen hun carrière zijn begonnen. Tina wilde folk-zangeres worden.

Daar ontmoet zij ene Eugene Michael Procyszyn, met wie ze nauw bevriend raakt. Tina en Eugene raken wat uit elkaar, en leven een tijdje gescheiden. Eind 1963 trekt Tina weer bij Eugene in. Zij is dan zwanger, en houdt vol dat Eugene de vader is.

Het kind wordt in het voorjaar van 1964 geboren. Tina, flink aan de drugs, kan de opvoeding niet aan en biedt William na tien maanden aan voor adoptie. Als William drie jaar is, wordt hij geadopteerd. Eugene ziet Tina en William nooit meer.

Als William later zijn vader Eugene opzoekt, vraagt hij hem of Eugene zijn vader is. Eugene antwoordt ontkennend. Na een zoektocht, onder meer via zijn moeder, komt William erachter dat Bob Dylan zijn biologische vader is. Dylan rotzooide wat met Tina, toen zij tijdelijk zonder Eugene leefde.

Uiteraard heeft William via manager Jeff Rosen contact gezocht met Dylan. De zanger kan zich het voorval met Tina niet herinneren, maar ontkent niet dat het gebeurd kan zijn. Een verwantschapstest heeft Dylan geweigerd.

Nu treedt William naar buiten met dit verhaal. Hij maakt een boek en een film over zijn zoektocht. Niet omdat hij geld wil, maar gewoon om zijn verhaal te vertellen. Zie onder meer hier en hier.

Zou het verhaal kunnen kloppen? Ja, natuurlijk kan het kloppen. Maar of het waar is, laat ik in het midden. Ik weet het niet, ik ken de DeVogue's niet, laat staan dat ik dit verhaal ken. Misschien voer voor onderzoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten