zaterdag 7 juli 2012

PVV'se dissidenten


Wat is dat toch bij de PVV? Op slag van het zomer- en verkiezingsreces stappen verschillende Kamerleden van die partij uit de fractie. Niet uit de partij, die slechts één lid kent: Geert Wilders. Dinsdag vertrokken Marcial Hernandez, een gereformeerd-vrijgemaakte jongen, en Wim Kortenhoeven de fractie. Zij gaan als tweemansgroep verder. Vrijdag vertrok Jhim van Bemmel, nadat hij niet op de nieuwe kieslijst is gekomen.
Voor Van Bemmel maakt het allemaal weinig uit. Hij staat niet op de lijst, komt dus niet terug en mag genieten van een lange vakantie. De twee andere opgestapte dissidenten wordt wel het een en ander verweten. Hernandez en Kortenhoeven huilen krokodillentranen.
Het Reformatorisch Dagblad, niet vies van enig idolaat gedrag richting de PVV vanwege het islam-standpunt, lijkt op haar schreden te zijn teruggekeerd. Vandaag schrijft Addy de Jong in de serie Wandelgangen:

Wat deze beide heren vooral te verwijten valt, is dat ze niet eerder hebben ingezien welk vlees ze met Wilders en zijn PVV in de kuip hadden. En dat ze niet eerder de daad hebben gesteld die ze dinsdag stelden.

Zo is het. Dapper, maar qua planning niet het meest geschikte moment van de parlementaire vergadercyclus. In het zicht van de haven, zonder directe politieke toekomst opstappen, tjah, de term laf is snel gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten