woensdag 19 oktober 2011

Dylan in de lage landen

Vanavond treedt Bob Dylan op in het Sportpaleis in Antwerpen (België). Daarmee geeft hij de eerste van twee concerten in de Lage Landen – morgenavond staat de Amerikaan in Ahoy Rotterdam. Als Dylan in de buurt is, ga je toch altijd denken.
Allereerst of je naar het concert zult gaan. Dat is dan weer afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de exacte locatie. Dylan kan natuurlijk met gemak Nederland overslaan en in Duitsland of België optreden. Ga je dan daar heen?
Of neem de zaal. Ahoy is een grote kille doos – wil je daar je idool in zien optreden? Of ga je liever naar de Heineken Music Hall? Vredenburg? De Martinihal?
De prijs is ook meebepalend. Ga je koste wat het kost naar een optreden? Is er een grens aan wat je aan concertgeld betaald? Waar ligt die grens dan?
Een andere overweging is het voorprogramma. Momenteel tourt Dylan met Mark Knopfler in een zogenaamde double-bill. Knopfler is voor de pauze, Dylan na de pauze. Van een echt voorprogramma is dus geen sprake. Desondanks, laat je je overtuigen door de aanwezigheid van Knopfler? Of stoot dat juist af?
Vanavond is Peerke bij Dylan in Antwerpen. Morgen ben ik in Rotterdam, waar ook Tom Willems zal zijn. Morgen zal ik onder woorden brengen waarom ik juist wel ga naar Dylan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten