vrijdag 21 oktober 2011

Dylan & Knopfler

Eindelijk, na het lange wachten was ik gisteravond dan bij de double-bill van Bob Dylan en Mark Knopfler. Voorafgaand uiteraard gekeken wat we konden verwachten. Mark Knopfler had een aantal mooie dingen gedaan. Mooie muziek gemaakt. De verwachtingen waren hoog gespannen. Wat betreft het Dylan-gedeelte, dat was altijd een verrassing.
Knopfler viel tegen, hoewel we ook pas tijdens het eerste nummer Ahoy binnenkwamen. We hadden al een achterstand, maar dat werd niet ingehaald. Het moet gezegd worden, Knopfler en zijn band deden het prima, ze hadden hun optreden goed voorbereid. Maar nergens spatte het concert, het was veel te gelikt.
Na de pauze startte Dylan. En wat voor een optreden! Stevige rock, afgewisseld met wat rustiger nummers. Dit concert kan niet tippen aan Dylan's concert in Ahoy 2002, maar was wel sterk. Meer dan eerst vond ik Dylan en zijn band rocken. Ze speelden de zaal plat – en sterker nog, ze bliezen Mark Knopfler weg. Tjah, dat is het nadeel van het zijn van een voorprogramma.
Bob Dylan anno 2011. Het staat als een huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen