dinsdag 11 oktober 2011

Gerd Leers

Onze minister voor Immigratie en Asiel, Gerd Leers, is bij gedoogpartner Wilders op de koffie geweest. Leers werd gestuurd door premier Rutte, omdat er een misverstand was ontstaan na Leers' interview voor het wetenschappelijk blad van het CDA.
Volgens Leers zijn migranten een verrijking voor de samenleving. Wilders twitterde (zijn persconferenties bestaan uit 140 tekens) dat de 'buitenlanders-minister' CDA-onzin uitsloeg. Wat mij betreft is het weer een storm in een glas water.
Zodra Geert Wilders het woord 'migranten' of een synoniem daarvan hoort, begint hij te smijten met zijn koffiekopje. Wanneer een christendemocratische minister voor eigen parochie een christelijke waarde uitlegt op een economische wijze, gaat de geblondeerde Limburger op zijn achterste poten staan.
Het is toch te zot voor woorden dat een gedoogpartner het land op deze manier in de tang houdt? Rechtvaardigheid is een mooi joods-christelijk woord, maar barmhartigheid is minstens net zo essentieel in die joods-christelijke traditie.
Kom op Gerd Leers. Jij bent de minister voor Immigratie en Asiel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten