maandag 26 december 2011

Jacob Lensky, ex-voetballer van beroep

Jacob Lensky is weer per direct gestopt als profvoetballer. Nadat hij in 2008 ook al met voetbalpensioen ging om af te kicken van zijn drankprobleem, kwam hij in 2009 terug. Niet bij zijn oude werkgever Feyenoord, maar bij de volksclub FC Utrecht.
Deze man spreekt enorm tot mijn verbeelding. Niet zozeer omdat ik jaloers ben op zijn drankverslaving. Integendeel, zoiets is afschuwelijks en niemand toe te wensen. Het feit dat Lensky opnieuw is teruggevallen in zijn oude patroon, bewijst maar eens het grote ongelijk van Koning Drank.
Wel omdat Lensky tot tweemaal toe stopt met zijn carrière. En dat op relatief jonge leeftijd, respectievelijk 19 en 23 jaar. Hoe diep moet je gaan om je curriculum zo af te sluiten? Tot tweemaal toe moet Lensky zijn meerdere erkennen in drank. Eenmaal is hij teruggekomen.
Dan ben je 23 jaar, en zit je actieve leven er al op. Of ziet de Canadees-Tsjech kans om opnieuw terug te komen?

1 opmerking:

 1. Hoi Frits,

  Sorry, maar ik moet je hier toch echt corrigeren. Lensky stopte in zijn Feyenoord-tijd niet vanwege een drank-probleem. Hij had last van psychische problemen die ervoor zorgden dat hij ook lichamelijke klachten kreeg. Hij voelde zich een buitenbeentje in de selectie van Feyenoord en stopte met voetballen.

  Vervolgens kwam hij, na een jaar rust, bij FC Utrecht terecht. Het bleek een schot in de roos, want al in zijn eerste seizoen speelde Lensky de populaire linksback Mihai Nesu uit het elftal. Wel stond Lensky bekend als een aparte jongen. Zoals je in mijn boek hebt kunnen lezen was hij niet iemand die zich snel mengde onder zijn ploeggenoten. Liever ging hij wandelen tussen de trainingen door. Lensky stond/staat bekend als een zeer gevoelige jongen met een groot voetbaltalent.

  Het is voor hem jammer dat zijn (over)gevoeligheid(?) hem vaak in de weg zit in zijn beroep waarin je te maken hebt met een bepaalde druk en met teamgenoten die er wellicht 'anders' tegenaan kijken...

  Maar: Lensky stopte dus de eerste keer NIET vanwege een alcoholprobleem.

  Ik kijk uit naar je boek, hoop dat de post deze week komt.

  Gegroet,
  Danny

  BeantwoordenVerwijderen