zondag 11 december 2011

Voetbal

Het voetbal is maar een vreemde sport. Je mag maar met elf mensen in één team spelen, en meer mogen het niet zijn. Als je een gele kaart hebt, heb je een waarschuwing – bij twee gele kaarten krijg je één rode, en moet je van het veld af. Zelfs zo het veld af, dat je niet meer in de dug-out mag zitten maar gelijk naar de kleedkamer moet.
Je kunt ook gelijk een rode kaart krijgen. Dan moet je ook gelijk het veld af. Als iemand het veld af moet, mag er niet iemand het veld weer op om elf spelers te krijgen. Je moet het dus met een man minder doen.
Voetbal speel je met één voetbal. Het effect met twee ballen heb je dus niet.
Er is maar één keeper, de rest van de spelers moeten zich bewegen op het veld.
De bal moet binnen de lijnen blijven. Gaat de bal over de lijn, moet de andere partij de bal ingooien. Ingooien, niet met de benen het veld inspelen.
Wordt er een overtreding gemaakt in het eigen zestienmetergebied, dan moet de andere partij een strafschop nemen. Dat moet door één persoon worden gedaan, de rest van alle spelers moeten buiten het zestienmetergebied staan.
Bij een vrije bal moeten de andere spelers op een minimale bepaalde afstand van de bal staan. Je mag dan niet dichterbij komen.
Wat een lastig spel eigenlijk, dat voetbal. Je mag niets, en je moet van alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten