donderdag 8 december 2011

Queen+ Adam Lambert

Veertig jaar geleden kreeg Queen haar definitieve vorm. Roger Taylor (drums) en Brian May (gitaar) vormden de basis. Die basis kwam uit Smile, een scholierenbandje van de jongens samen met bassist Tim Staffel. Maar voor Queen kwam zanger Freddie Mercury en in 1971 bassist John Deacon (of Deacon John?).
In 1991 overleed Freddie Mercury aan aids. De band ging door om het 'geschenk uit de hemel' af te maken. Made in Heaven verscheen in 1995, twee jaar later verscheen No-one But You (Only the Good Die Young). In datzelfde jaar verliet Deacon de band.
En zo bleef de kerngroep van Queen weer over. Dat duurde tot 2005, toen zanger Paul Rodgers met Queen op tournee ging en een album maakte. In 2009 nam Rodgers afscheid van Queen. Sindsdien gonst het van de geruchten over een nieuwe zanger.
Wellicht een tournee met de winnaar van de American Idol? Of misschien is Lady Gaga de frontpersoon voor de band? Ondertussen gaan ook de geruchten over een nieuw Queen-album, met wat vergeten takes met Mercury.
Goed, de voorlopige conclusie is dat Queen on tour wil met Adam Lambert. En er komt geen nieuw Queen-album – wel een duetten-cd van Mercury met Micheal Jackson.
Al met al een handige zet van de jongens van Queen. Want door zelf geruchten de wereld in te gooien, houden de mannen de aandacht vast. Voor zolang het duurt, want van allerlei tegengestelde berichten word je op een gegeven moment ook wel zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten